Overige diensten

Er zijn nog meer manieren om kosten te besparen, wij vertellen u daar graag meer over.

Vraag jouw gratis adviesgesprek aan

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 512 MB.

  Thuisbatterij

  Door uw zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij kunt u nog meer besparen. De regering wil de salderingsregeling geleidelijk afbouwen vanaf 2025 dus nu is het moment om hierop in te springen. Sluit nu een thuisbatterij aan en u wordt nog onafhankelijker van uw energieleverancier.

  Meer over thuisbatterijen

  Meterkasten

  Wij raden altijd aan om de groepenkast te vervangen wanneer deze sterk verouderd is. Een sterk verouderde meterkast kan onveilig zijn doordat de normen van tegenwoordig veel strenger zijn dan vroeger. Schakelaars branden in en aardlekschakelaars verouderen en weigeren dienst te doen wanneer dat nodig is. Dit kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken.
  Gemiddeld gaat een groepenkast tussen de 20 en 25 jaar mee.

  Neem contact op

  Heeft u een nieuwe meterkast nodig voor zonnepanelen?

  Vanaf een bepaald minimum aan opgewekte stroom is het wettelijk verplicht om een nieuwe groep aan te leggen in de meterkast. Voor extra veiligheid en zekerheid, leggen wij bij u altijd een vrije groep aan als we zonnepanelen installeren. Hierdoor bent u verzekerd van een veilig systeem.

  Wat moet er in de meterkast aangepast worden voor zonnepanelen?

  In het geval van zonnepanelen is het goed om van tevoren te bepalen of de hoeveelheid opgewekte stroom bij de huidige capaciteit van de meterkast past.

  In de meeste gevallen is uw hoofdaansluiting 1 x 35 Ampère oftewel een 1-fase hoofdaansluiting. Er bestaat de mogelijkheid om deze te verzwaren naar een 3 x 25 Ampère oftewel een 3-fase hoofdaansluiting. Afhankelijk van het vermogen van uw installatie, is een 1-fase of een 3-fase omvormer noodzakelijk.

  Wanneer u de meterkast vervangt samen met de installatie van de zonnepanelen dan kunt u profiteren van het btw 0% tarief.

  Neem contact op

  Inductie kookplaat aansluiten

  Een inductiekookplaat kan worden aangesloten op 1, 2 of 3 fasen afhankelijk van uw netaansluiting en het type kookplaat. Voor de aansluiting zal een nieuwe kabel gelegd worden naar de meterkast, een wandcontactdoos geplaatst worden en een extra groep in de meterkast worden aangelegd.

  Elektrische boiler

  Een eenvoudige en voordelige manier om minder gas en meer zonne-energie te gebruiken is door het plaatsen van een warmwaterboiler. Bij een overschot aan zonnestroom, zorgt dit voor een snelle terugverdientijd.

  Gratis adviesgresprek

  Energie Management

  Hoe meer elektrische apparaten u in huis heeft zoals een elektrische boiler, elektrische verwarming, warmtepomp, kookplaat, EV-lader of doorstromer, hoe meer piekbelastingen er zullen zijn. Door deze piekbelasting kan de hoofdzekering doorbranden. U kunt natuurlijk uw aansluiting laten verzwaren voor een veel duurdere 3x35A aansluiting, maar u kunt ook uw meterkast slimmer maken door deze pieken te prioriteren.

  Deze tevreden klanten gingen je voor

  Alle eerdere commentaren zijn waar: geen gezeur, netjes gewerkt, snelle levering en installatie, kortom dik tevreden!
  Joost Postel
  Joost Postel
  1711791298
  Duidelijk, eerlijk en klantvriendelijk bedrijf. Denkt mee met de klant!
  Terence
  Terence
  1709748555
  ION heeft bij ons een waterdicht dak gemaakt van glazen, licht doorlatende zonnepanelen. Dit werd op zo'n professionele wijze aangepakt dat we alleen onze grote bewondering kunnen uitspreken. Keihard hebben ze gewerkt en het resultaat is grandioos. Werkend vanuit een bestaand frame hebben ze met passen en meten de zonnepanelen perfect geïnstalleerd. We kunnen ION dan ook van harte aanbevelen . Gá ervoor en neem contact op met ION.
  Fijn bedrijf om zaken mee te doen, denken mee, scherpe prijs en zeer klant gericht.26 435 wp nieuwe generatie panelen van Longhi geplaatst met 10kw growatt omvormer, werken netjes en laten alles opgeruimd achter.Reinier belde zelfs op dat te verbinding tussen de omvormer en de server er niet meer was, (ik had er zelf wat mee zitten klooien) dus hij kijkt zelfs over de schouder mee of alles goed functioneert.Helemaal top
  Rene
  Rene
  1700332781
  Ze hebben bij ons 10 panelen op het dak gelegd. Hele fijne samenwerking en alles netjes afgewerkt. Zeer tevreden! 😄
  Manon M
  Manon M
  1699383459
  Ik ben erg tevreden over dit bedrijf. Ze hebben 12 zonnepanelen geplaatst en aanpassingen in de meterkast gedaan. Waar een ander bedrijf op het laatste moment afhaakte omdat onze dakpannen te broos waren, heeft Reinier samen met een ander de zonnepanelen in een dag gelegd. Ze hebben keurig gewerkt, zowel binnen als buiten alles netjes achtergelaten en dat terwijl het een snikhete dag was. Ook over de prijs en communicatie ben ik erg tevreden. Dank!
  Zeer tevreden hoe ze werken. Alles netjes afgewerkt en geen troep achter gelaten. Ze hebben 12 panelen gelegd bij mij in Geulle.Als ik een laadpaal laat plaatsen dan neem ik zeker contact op metION Energie Service.
  Teun Brorens
  Teun Brorens
  1690905613
  Kernwoorden: Duidelijk, professioneel en betrokken dat in combinatie met een zeer goede kwaliteit/prijsverhouding. Ik kan niet anders concluderen, Topbedrijf!! De klus: Plaatsen van 8 zonnepanelen met nieuwe meterkast voor rijtjeshuis in Maastricht.
  Marianne Dawid
  Marianne Dawid
  1690707433
  Super tevreden over de installatie, de zonnepanelen zelf en service incl. meterkast in Geleen.
  Maurice Moers
  Maurice Moers
  1689926984
  ION Energy Services heeft bij ons woonhuis in Maastricht de zonnepanelen geïnstalleerd. Zeer deskundig advies en afspraken werden perfect opgevolgd. Heel vriendelijk en goed bereikbaar. De zonnepanelen op het dak, de geplaatste omvormer en de aanpassingen in de meterkast zijn zeer netjes geplaatst. Ook de nazorg was dik in orde (pro actief gebeld met de vraag of alles naar tevredenheid was en of we nog nadere vragen hadden). Al met al ontzettend tevreden! Een aanrader!
  14 zonnepanelen in Spaubeek geplaatst. Erg tevreden mee! Op een plat dak met Solaredge optimizers en omvormer. Werkt naar tevredenheid. Bedankt ION!
  Michel Rosier
  Michel Rosier
  1683993970
  veel mensen / bedrijven over de vloer gehad voor de zonnepanelen, maar bij dit bedrijf hadden we gelijk een goed gevoel. Eerlijk en duidelijk. Geen nonsens. Uiteindelijk gisteren de panelen geplaatst, volgens afspraak. Monteurs heel professioneel, en alles ziet er netjes uit. En uiteindelijk toen ze weg gingen werkte alles!!!! Top bedrijf, en kunnen zich anderen een voorbeeld aan nemen.
  Debbie Laenen
  Debbie Laenen
  1681810383
  Zeer tevreden! Alles volgens afspraak gemonteerd , ziet er netjes en goed uit.
  Franka Boves
  Franka Boves
  1680531435
  Goed advies, professionele installatie en een eerlijke prijs ik kan dit bedrijf alleen maar aanbevelen.
  Bert Bindels
  Bert Bindels
  1679738992
  Goede service snelle levering van de zonnepanelen. Vakkundig team. Bedankt!
  LISA X
  LISA X
  1676724652
  We zijn goed en fijn geholpen en zijn blij met de panelen. Alles functioneert prima.
  Jo Schoenmakers
  Jo Schoenmakers
  1676366842
  Duidelijke offerte, snel en professioneel geïnstalleerdLaadpaal
  Kemal K
  Kemal K
  1668678192
  Moeilijke klus in jaren-dertig-huis in Beek perfect geklaard. Installatie van een nieuwe meterkast, een laadpaal in de oprit geplaatst voor onze elektrische auto. Optimale positie op het dak gekozen voor de 15 zonnepanelen, zijn heel tevreden over de uitvoering - zeer professionele aanpak.
  Heidrun Richter
  Heidrun Richter
  1667403044
  js_loader